Ajax maakt hardhandig einde aan pijnlijke doelpuntendroogte

21 november 2021, 18:39   Bijgewerkt: 21 november 2021, 18:47

Na twee gelijke spelen op rij heeft Ajax in de Eredivisie weer eens een zege geboekt. De Amsterdammers hadden weinig te duchten van RKC en konden na treffers van Sebastién Haller en Steven Berghuis met 0-2 gaan rusten. In de tweede helft maakten zowel Berghuis als Haller hun tweede, terwijl ook Jurriën Timber een duit in het zakje deed: 0-5. De Amsterdammers revancheren zich zodoende voor tweemaal 0-0 op rij en gaan dus weer aan kop.

Nadat Ajax tijdens de interlandbreak weer wat op krachten had kunnen komen, bracht trainer Erik ten Hag in Waalwijk zijn sterkste basiself binnen de lijnen teneinde na twee gelijke spelen op rij weer eens een Eredivisie-zege te boeken. Steven Berghuis, die de interlandperiode van Oranje aan zich voorbij had laten gaan, startte op tien, waardoor Davy Klaassen weer op de bank plaats moest nemen.

Daarmee was het voorzichtig voetballende RKC voor het eerst uiteen gespeeld, maar het scheelde weinig of de 0-2 had enkele minuten later al op het bord gestaan. Dusan Tadic werd weggestuurd door Haller en had Antony bij zich, maar twijfelde te lang waardoor Vaessen hem de kaas van het brood kon eten. De zeldzame twijfel bij de Serviër leek Ajax direct duur te komen staan, ware het niet dat Remco Pasveer nog altijd in wereldvorm blijkt te steken. De doelman redde al vallend en met één hand op een kopbal van Michiel Kramer, die haast al juichend aan het weglopen was.

Dat de ploeg van Ten Hag met een 0-2 ruststand hard op weg was naar een zege was wel duidelijk, maar Ajax wilde het laatste beetje Brabantse hoop dat er nog was na rust snel de nek omdraaien. Dat leek al vlug te lukken via Antony, die na een snelle spelhervatting uitstekend werd bediend door Berghuis en vervolgens ijskoud bleef. De Braziliaan was van randje buitenspel vertrokken en werd door de grensrechter niet afgevlagd, maar nadat de VAR zijn lijnen tot op de centimeter nauwkeurig had getekend zag Antony zijn treffer toch worden afgekeurd.

Ondanks die korte teleurstelling was het nog binnen het uur alsnog 0-3. De goed keepende Etienne Vaessen keerde een schot van Ryan Gravenberch, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in de alerte Berghuis, die zijn tweede van de middag kon maken. Na die treffer begon bij beide ploegen het grote wisselen, maar dat had niet tot gevolg dat voor RKC het leed achter de rug was. Ajax had er namelijk nog wel zin in en met Mohamed Daramy en David Neres waren er twee verse aanvallers binnen de lijnen gekomen. Toch was het een verdediger die zich een kwartier voor tijd op het scorebord meldde. Timber kon met een simpele schuiver Vaessen passeren en vergrootte daarme de glimlach op de Amsterdamse gezichten.

Met de klinkende zege is Ajax terug van eigenlijk nooit weggeweest in de titelstrijd en kan het zich gaan opmaken voor een Europese midweek waar de druk ook al volledig van de ketel is. Voor RKC worden de zorgen ondertussen groter en groter: slechts een punt scheidt de ploeg ook na speelronde 13 van de degradatiezone.

Opstellingen en beoordelingen:*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6,5; Jurriën Gaari 6, Melle Meulensteen 6,5, Ahmed Touba 6, Shawn Adewoye 5,5, Luuk Wouters 5,5 (76. Lennerd Daneels -);  Vurnon Anita 6,5, Sebbe Augustijns 5; Jens Odgaard 6,5, Saïd Bakari 6 (60. Iliass Bel Hassani 5,5), Michiel Kramer 5 (76. Finn Stokkers -)

Ajax: Remco Pasveer 7; Daley Blind 7,5, Lissandro Martinez 6,5, Jurriën Timber 7,5 (80. Perr Schuurs -), Noussaïr Mazraoui 7; Ryan Gravenberch 5 (59. Davy Klaassen ), Edson Alvarez 6,5, Steven Berghuis 7,5 (Zakaria Labyad -); Dusan Tadic 6 (70. Mohamed Daramy 6,5), Sebastien Haller 7, Antony 8 (70. David Neres )

Man of the Match: Antony

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen