Uitbundige Conte heeft met Spurs ook in Engeland reden tot feest

21 november 2021, 19:35

Antonio Conte heeft zijn eerste Premier League-overwinning als coach van Tottenham Hotspur geboekt. De Italiaanse coach bleef voor de interlandbreak steken op een doelpuntloze remise tegen Everton en had het zondagavond in eigen huis bij Leeds United ook uiterst lastig, maar zonder inbreng van Steven Bergwijn werd er na een achterstand alsnog gewonnen.

Daarmee heeft Conte zichzelf in het linkerrijtje gevoetbald met de Spurs, bij wie Bergwijn negentig minuten op de bank bleef. Bij het Nederlands elftal was de aanvaller weliswaar in grootse vorm, maar voor Conte was het geen reden om een basisplaats of invalbeurt in te ruimen voor de aanvaller. Pierre Emile Højbjerg stond wel aan de aftrap en zorgde na een klein uur voetballen voor de gelijkmaker, na goed terugleggen van Lucas Moura.

Conte ging compleet uit zijn dak na de gelijkmaker en sleepte het publiek – dat in Engeland nog gewoon in het stadion zit – negentig minuten lang op vanaf zijn plaats langs de zijlijn. Het uitbundige gejuich sorteerde effect, want in de tweede helft schoot verdediger Ryan Sessegnon een van richting veranderde vrije trap uit de rebound raak: 2-1.

Daarmee was de eerste competitiezege voor Conte een feit, die met de tiende plaats weer uitzicht heeft op Europees voetbal met Tottenham Hotspur. In Europees verband had de Italiaanse coach die Nuno Espírito Santo is komen vervangen overigens al wel gewonnen: in de Conference League werd Vitesse met veel moeite eerder al verslagen in eigen huis.