Inter brengt koploper eerste nederlaag toe en is terug in titelstrijd

21 november 2021, 19:58

Inter Milaan heeft de spanning in de Italiaanse titelstrijd weer helemaal teruggebracht. Lang leken AC Milan en Napoli een maatje te groot voor de concurrentie dit jaar, maar door de eerdere misstap van Milan en de 3-2 zege van Inter op Napoli, ligt alles weer open. Zonder Nederlandse inbreng verkleint Inter het gat met de koplopers tot vier punten.

Stefan de Vrij kampte na de interlandperiode nog altijd met een blessure en was daardoor helemaal niet van de partij. Zoals in alle grote wedstrijden gaf Simone Inzaghi de voorkeur aan Matteo Darmian op rechtsback boven Denzel Dumfries. De openingstreffer kwam op naam van Piotr Zielinski en dat was ook direct een ontzettend mooie goal. Hij schoot de bal vanaf de rand van de zestien vol overtuiging hoog in het doel.

Nadat Kalidou Koulibaly hands had gemaakt, produceerde Hakan Calhanoglu de gelijkmaker en voor rust boog Inter de achterstand nog helemaal om. Doelman David Ospina leek redding te brengen op de kopbal van Ivan Perisic, maar het horloge van de scheidsrechter maakte een hevige trilling. De bal was achter de doellijn geweest en dus kon Inter met een voorsprong aan de thee.

Lees ook: 'De Vrij moet degradatiekandidaat Newcastle naar de top helpen'

Na rust schoot Lautaro Martinez diagonaal laag de 3-1 binnen en tien minuten voor tijd bracht Dries Mertens de spanning toch weer terug met de mooiste treffer van de avond. Ondanks het dappere slotoffensief van Napoli, bleven de drie punten in Milaan. Zo staan Napoli en AC Milan met 32 punten nog altijd bovenaan, maar nadert Inter tot op vier punten. Atalanta Bergamo is de nummer vier, met zeven punten achterstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen