Blessure-update Ajax: flinke domper voor Kudus

21 november 2021, 20:11   Bijgewerkt: 21 november 2021, 21:17

Steven Berghuis keerde zondagmiddag terug bij Ajax, nadat de buitenspeler voor de interlandbreak en bij de wedstrijden van het Nederlands elftal verstek had moeten laten gaan. De aanvaller kampte met heupproblemen en heeft de training in Amsterdam pas woensdag hervat. Over middenvelder Mohammed Kudus kwam minder goed nieuws naar buiten.

Op de dag voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kreeg Berghuis last van zijn heup. Op een MRI-scan was er schade te zien en dus moest hij revalideren. "Pas woensdag ben ik weer echt in training geweest op het veld. Bij het Nederlands elftal kon ik dus niet spelen", zei de rechtsbuiten, die in Oranje vervangen werd door Donyell Malen en Steven Bergwijn, tegenover ESPN. Tegen RKC Waalwijk keerde hij terug in de basis en werd met twee doelpunten meteen verkozen tot man-of-the-match.

Berghuis werd net als Jurriën Timber goed tien minuten voor tijd gewisseld. De centrale verdediger moest zich eveneens afmelden bij bondscoach Louis van Gaal. De jonge achterhoedespeler scoorde zondag na zijn revalidatie en was daar blij mee, want hij wil meer betrokken worden bij het aanvalsspel. "Ik wil mezelf meer betrekken bij het aanvalsspel. Dat zijn de eisen van de trainer, ik word er een betere speler van", zei hij tijdens de persconferentie, geciteerd door NH Sport.

Lees ookBerghuis verrast door ontvangst bij Ajax: "Had ik niet verwacht"

Waar Timber en Berghuis de interlandbreak gebruikten om weer fit te raken, gebeurde bij Kudus juist het tegenovergestelde. De aanvallende middenvelder liep bij Ghana en ribblessure op, die hem nog wel een flinke periode aan de kant houdt. Volgens trainer Erik ten Hag ligt Kudus mogelijk de rest van dit kalenderjaar uit de roulatie bij de Amsterdammers, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen