Doelman Koch uit de gratie bij Duisburg

31 juli 2006, 21:31

Voormalig PSV-doelman Georg Koch is buiten de boot gevallen bij MSV Duisburg. De 34-jarige sluitpost leek vorige maand nog bij te gaan tekenen bij degradant, maar mag inmiddels vertrekken. "Hij mag nog een jaar blijven, maar wat mij betreft mag hij ook per direct weg", is de duidelijke taal van Duisburg-voorzitter Walter Hellmich.

Half juni leek het allemaal nog zo mooi: tegenover duizenden fans verklaarde Hellmich dat publiekslieveling Koch bij zou gaan tekenen tot medio 2009. Bovendien zou de doelman vervolgens plaats gaan nemen in de technische staf van de Zebra's, waardoor hij minimaal tot 2011 aan de club verbonden zou blijven. De toekomst van Koch leek verzekerd, maar amper anderhalve maand later is alles anders.

De contractverlenging, die Hellmich zo trots aankondigde, is er nooit gekomen. De club kwam nooit met een goed aanbod over de brug, is de uitleg van Koch. "Ik wilde graag bijtekenen, maar ik zet mijn handtekening niet onder elk stuk papier. Ik snap het niet, ik wilde mijn loopbaan hier graag afsluiten. Nu doet de club net alsof ik de feiten verdraai", zegt de verbijsterende doelman.

Hellmich houdt zich op de vlakte over de redenen van de breuk. "Georg Koch is een goede speler, maar ik kijk naar het totaalplaatje. Vanaf het eerste gesprek was er bij hem nooit de motivatie om met elkaar in zee te gaan. Hij mag nu zijn contract hier uitdienen, maar een vertrek per direct is ook mogelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen