Blamage voor Van den Brom, Cillessen blinkt uit

21 november 2021, 23:12   Bijgewerkt: 21 november 2021, 23:26

Real Sociedad heeft nagelaten om de koppositie over te nemen van Real Madrid. De poulegenoot van PSV in de Europa League kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Valencia. Dat was mede dankzij Jasper Cillessen, die een aantal fraaie reddingen in huis had (vooral op een schot van Alexander Isak) en een rode kaart die Aritz Elustondo kreeg.

Een kwartier voor tijd werd de verdediger van Real Sociedad neergetrokken in een counter en trapte uit frustratie na op Daniel Wass, die de overtreding maakte. Het paste in het beeld van de wedstrijd, die Valencia op de wijze speelde, zoals coach José Bordalás (voorheen Getafe) zijn elftallen graag laat spelen. In totaal vielen er elf (!) gele kaarten in het La Liga-duel, maar geen enkel doelpunt. En dus staat Erreala 'slechts' tweede en is Real de winnaar van het Primera Division-speelweekend, omdat het de nieuwe koploper is. Cillessen werd na het duel gekroond tot de beste speler van de wedstrijd, wederom een fraaie opsteker na zijn rentree in het Nederlands elftal. 

Beerschot – Genk 2-0

De goede reeks van John van den Brom is weer teneinde met RC Genk. Na vijf nederlagen op rij (met vier duels zonder goal) herpakte de ploeg van de Nederlandse coach zich voor de interlandbreak enigszins, maar de verplichte break heeft de landskampioen van 2019 geen goed gedaan. Op bezoek bij de hekkensluiter zorgde Lawrence Shankland al na vier minuten voor het openingsdoelpunt, waar RC Genk heel het duel tegenaan hikte.

De formatie van Van den Brom creëerde weliswaar genoeg kansen, maar telkens lag keeper Mike Vanhamel in de weg. Ondanks een rode kaart voor Beerschot-coach Javier Torrente en tal van kansen, scoorde RC Genk niet meer en was Ramiro Vaca (op de paal) nog het dichtst bij een treffer, die diep in blessuretijd via Felipe Caicedo alsnog viel. 

Genoa – AS Roma 0-2

AS Roma heeft zich weer gemeld in de plekken die rechtgeven op Europees voetbal in de Serie A. De ploeg van José Mourinho kende een mindere periode voor de afgelopen interlandbreak, maar won op bezoek bij nummer achttien Genoa wel. Die ploeg speelde in vier van de laatste vijf wedstrijden gelijk en ook zondagavond waren de borden lang in evenwicht. In de laatste tien minuten maakte invaller Felix Afena-Gyan met twee doelpunten het verschil, waardoor basisklant Rick Karsdorp drie punten kan bijschrijven met de Romeinen. Het debuut van Genoa-coach Andriy Shevchenko viel daardoor behoorlijk in het water. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen