Marseille wil niet spelen: duel gestaakt, Aulas woedend

21 november 2021 – Peter Bosz komt zondagavond niet meer in actie met Olympique Lyon. Het duel met Olympique Marseille werd al na vier minuten gestaakt, omdat middenvelder Dimitri Payet een flesje tegen zijn hoofd gegooid kreeg vanuit het publiek. Nadat het duel bijna twee uur stilgelegen had, ging er uiteindelijk toch een streep doorheen.

Marseille wil niet spelen: duel gestaakt, Aulas woedend

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

En dat had behoorlijk wat voeten in aarde, want lang had het er alle schijn van dat er toch doorgespeeld zou worden bij de Ligue 1-wedstrijd. Om half elf werd aan de supporters namelijk nog medegedeeld dat er toch weer aftrapt zou worden. Lyon verscheen op het veld voor een warming-up, maar de spelers van Marseille besloten om niet terug te keren op het veld.

Ook scheidsrechter Ruddy Buquet wilde niet meer verder en dus werd er twee uur na het incident alsnog gestaakt. Eerder dit seizoen ging het voor Payet ook al mis tegen OGC Nice, toen werd het duel ingehaald zonder publiek. In totaal lagen er al vijf wedstrijden van Marseille stil dit seizoen, waarbij de fans van OM overigens niet alleen slachtoffer, maar ook dader waren. In de komende thuiswedstrijd tegen Troyes moet het stadion van Marseille bijvoorbeeld leeg blijven. In Europees verband ging het tegen Galatasaray eveneens mis.

Lees ook: Marseille vindt dat Nice zwaarder gestraft had moeten worden

Aulas boos, Longoria snapt beslissing
Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas snapte niets van de beslissing om de wedstrijd definitief te staken. "Na een lange discussie werd de beslissing genomen door Buquet. Maar als er 55.000 mensen in een stadion zijn, moeten er wel voorzorgsmaatregelen genomen worden. De scheidsrechter riep iedereen opeens een tweede keer bijeen om aan te kondigen dat 'hij van gedachten was veranderd'." Volgens de preses speelde Marseille daar een grote rol in. Wel bood Aulas zijn excuses aan voor het gedrag van een gedeelte van de fans. "Maar de dader is meteen gepakt."

Marseille-voorzitter Pablo Longoria kon zich logischerwijs meer vinden in het besluit van de scheidsrechter om niet verder te spelen. Volgens hem was het voor Payet sowieso niet mogelijk om verder te spelen, omdat hij psychisch een behoorlijke tik te verwerken heeft gekregen. De middenvelder was sowieso niet teruggekeerd, zei Longoria, die ook benadrukte dat Buquet de beslissing heeft gemaakt.

Ligue 1

gerelateerd