Steun voor Van Gaal: 'Moeten altijd maar haantje de voorste zijn'

21 november 2021, 23:43

Willem van Hanegem (77) heeft het opgenomen voor Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf recentelijk aan dat hij niet vindt dat alle spelers en stafleden rond Oranje zich continu moeten uitspreken tegen Qatar, maar dat juist een zaak is voor de KNVB. De Kromme kan zich wel vinden in het optreden van de bondscoach, dat in andere media juist voor veel kritiek zorgde.

'Bondscoach Louis van Gaal doet echt niet alles goed, maar ik ben het roerend met hem eens als hij zegt dat het niet aan hem of aan de spelers is om daar voortdurend iets over te roepen', schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Van Gaal staat volgens het Feyenoord-icoon in zijn recht en stoort zich aan alle mensen die vanaf de kwalificatie elke keer gaat vragen om acties. 

'Van Gaal had helemaal gelijk door te zeggen dat er overal ter wereld dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Wij moeten altijd maar haantje de voorste zijn met onze protesten, maar als je op vrijdagavond door het centrum van Rotterdam liep, had je vast ook niet het idee dat je in een normaal land was toch?', stelt de oud-international, die ook niet veel van de spelers vraagt tijdens het WK.

Lees ookForse kritiek op Van Gaal: 'Nam Mark Rutte de maat'

'Ja, hoor ik dan: er moet nu eindelijk eens een speler zijn die zegt 'ik ga niet mee'. Nou, dan gaat er gewoon een ander mee, lekker belangrijk. En altijd maar dat gezever: 'Als een speler of trainer iets roept, dan heeft het pas echt impact'. Daar word ik zo moe van', aldus Van Hanegem, die zich daarmee schaart achter bondscoach Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen