Henk de Jong woest: "Je slaat toch niet een vrouw?"

22 november 2021 – Henk de Jong heeft geen goed woord over voor de relschoppers die zondagavond de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Utrecht (2-1) ontsierden. De afsluiter van de dertiende speelronde in de Eredivisie moest door ongeregeldheden twee keer worden stilgelegd door scheidsrechter Dennis Higler.

Henk de Jong woest: "Je slaat toch niet een vrouw?"

Meteen na de aftrap ging het al mis in Leeuwarden. Vanuit een hoek van het stadion werd vuurwerk richting het veld gegooid, waarop Higler besloot de wedstrijd kort stil te leggen. Een aantal minuten later moest het duel opnieuw onderbroken worden toen relschoppers het stadion binnendrongen. "Dit is wat er op dit moment in Nederland gebeurt. Wat er buiten het stadion gebeurt, is niet goed te praten", aldus De Jong voor de camera van de NOS.

Toen de relschoppers het stadion binnenkwamen, besloot De Jong poolshoogte te nemen. "Ik ging er gewoon direct heen. Wegwezen, wat zullen we nou beleven hier? Ik herkende niemad. Dit was niet wat ik hier ook weleens gewend ben. Dat heb ik niet gezien. Ik baal ervan. Ik baal er écht van. Dat hebben we niet nodig. We zijn een fantastische twaalfde man-club", vervolgt de trainer.

Het groepje relschoppers nam al snel de benen. Wat De Jong toen zag gebeuren, beviel hem allerminst. "Dan schoppen ze ook nog een vrouw. Een vrouwelijke politie-agent. Dat vind ik helemaal niks. Ik mocht niet over het hek heen. Dat moet ook niet, want ik heb een ijzeren knie. Maar kom op, doe even normaal man. Je slaat toch niet een vrouw?", aldus de trainer, die weet dat het niet alleen in Leeuwarden misging afgelopen weekend. "Dit is een modeverschijnsel en moet heel snel stoppen."

Eredivisie

gerelateerd