Tiger King-ster uit felle kritiek op Memphis: "Het is niet stoer"

22 november 2021, 10:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay heeft zich de woede op de hals gehaald van Carole Baskin, één van de sterren van Netflix-hit Tiger King. De Nederlandse aanvaller zette vorig jaar foto's op Instagram waarop hij met een lijger poseerde. Memphis liet diezelfde lijger - een mix van een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger - ook in een video-clip figureren.

De actie van Memphis zorgde vorig jaar voor de nodige ophef. Baskin, de dierenactiviste die wereldberoemd werd door haar rol in de truecrimedocumentaire Tiger King, bemoeit zich er nu ook mee. "Ik denk dat ze het doen om aandacht te krijgen. Stop ermee. Doe niet zo onwetend en egocentrisch. Het is niet stoer", aldus Baskin in een video-item van Hart van Nederland.

Baskin, de nemesis van dé Tiger King, Joe Exotic, vindt het onbegrijpelijk dat lijgers en andere katachtigen voor zulke doeleinden worden gebruikt. "Wat doe je met een lijger? Waarom veroordelen mensen tijgers en leeuwen tot een leven in een kooi? Want die dieren kunnen nooit meer vrij leven. Dit zijn wilde dieren. En we moeten ze in het wild beschermen, waar ze horen."

Eerder lieten World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP zich kritisch uit over de lijgeractie van Memphis. "Juist als boegbeelden zoals Memphis Depay zich met zo'n dier laat portretteren, kan het idee ontstaan dat dit heel normaal is. Dit moet je daarom niet willen promoten", liet een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen