Feyenoord kampioen? Van der Vaart ziet het niet gebeuren

22 november 2021 – Rafael van der Vaart beschouwt Feyenoord niet als serieuze titelkandidaat. Dat de Rotterdammers in verliespunten bovenaan staan, zegt de voormalig middenvelder niet zo veel. "Feyenoord doet het fantastisch en Slot levert eigenlijk al een wereldprestatie, maar Ajax is veel beter en PSV ook", aldus Van der Vaart aan tafel bij NOS Studio Voetbal.

Feyenoord kampioen? Van der Vaart ziet het niet gebeuren

Feyenoord deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de Eredivisie door PEC Zwolle simpel opzij te zetten (4-0). De achterstand op Ajax en PSV is twee punten, maar de Rotterdammers moeten nog een wedstrijd inhalen. Toch denkt Van der Vaart niet dat Feyenoord gaat meedoen in de strijd om de landstitel. "Nee, dat gaat niet gebeuren", aldus de assistent-trainer van Esbjerg, die bijval krijgt van Pierre van Hooijdonk. "Het is veel te opportunistisch."

Arno Vermeulen denkt daar anders over. "Als er drie punten zo dicht bij elkaar staan, en dat gaat tot de winterstop echt zo door denk ik, dan zijn er drie ploegen die er kampioen kunnen worden", stelt de journalist, waarna onder meer Van der Vaart en Van Hooijdonk in lachen uitbarsten. "Hoe kun je nou een ploeg wegstrepen als titelkandidaat terwijl ze gewoon zo hoog staan?", countert Vermeulen. "Het gebeurt in voetbal. Ajax heeft de beste spelers, daar zijn we het allemaal over eens. PSV daarna. Dat zegt niet alles in voetbal. Dat hebben we vaker gezien."

Van der Vaart denkt er het zijne van. "Ik denk dat je niet serieus genomen als je zegt: ik denk Feyenoord kampioen wordt", aldus de voormalig Oranje-speler. Vermeulen vindt dat 'helemaal een rare opmerking'. Van Hooijdonk zorgt vervolgens voor de nuance. "Het zou ontzettend verrassend als Feyenoord kampioen zou worden met deze smalle selectie."

Feyenoord

gerelateerd