Pedri troeft Ajacieden af en sleept Golden Boy-award in de wacht

22 november 2021, 12:13

Pedri is door Tuttosport uitgeroepen tot winnaar van de Golden Boy-award van 2021. De middenvelder mag zich zodoende de beste speler van Europa onder de 21 jaar noemen. Onder meer Ryan Gravenberch en Jurriën Timber grijpen naast de prijs.

De lijst met kanshebbers voor de prestigieuze award werd onlangs teruggebracht tot twintig namen. Naast Pedri, Gravenberch en Timber waren ook onder meer Gavi (FC Barcelona), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Greenwood (Manchester United), Jamal Musiala (Bayern München) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) nog in de race.

De keuze is echter, niet geheel verrassend, gevallen op Pedri. De jonge middenvelder brak het voorbije seizoen door in Barcelona en is inmiddels ook een vaste waarde in het nationale Spaanse elftal. Pedri, die op dit moment vanwege een blessure uit de roulatie is, werd afgelopen zomer door de UEFA uitgeroepen tot beste jonge speler van het EK.

Pedri volgt als winnaar van de Golden Boy-award Erling Haaland op. In 2018 won Matthijs de Ligt de prijs. In het verleden sleepten onder meer ook Rafael van der Vaart, Lionel Messi, Wayne Rooney, Paul Pogba en Kylian Mbappé de award in de wacht.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen