Elia snoert critici de mond: "Ik krijg bijna geen één euro"

22 november 2021 – Eljero Elia is niet voor het geld teruggekeerd naar ADO Den Haag. Naar eigen zeggen verdient de 34-jarige aanvaller 'bijna geen één euro' bij de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Dat er mensen zijn die denken dat Elia voor het geld zijn rentree heeft gemaakt, doet hem weinig.

Elia snoert critici de mond: "Ik krijg bijna geen één euro"

Elia tekende vorige week een contract bij ADO en debuteerde vrijdag op bezoek bij Telstar (0-2) in de Keuken Kampioen Divisie. De voorbije dagen heeft de voormalig Oranje-international niet louter positieve berichten ontvangen. "Er zitten hier en daar een paar rotte appels tussen. Mensen met een vooroordeel, die denken dat ik het voor het geld doe. Nou, ik kan jullie vertellen: ik krijg bijna geen één euro. Ik wil gewoon plezier hebben. Geld zal me een worst zijn", zegt hij bij de NOS.

"Mensen die weten waar ik vandaan kom, hebben liefde", gaat Elia verder. "Maar er zijn ook een paar oelewappers die je online uitschelden. Social media-gangsters. Maar ik ben nu oud en wijs genoeg om daar niet op te reageren." De aanvaller heeft gedurende zijn carrière vaker te maken gehad met negatieve berichten. "Ik leid het leven van een bekendheid, dan komt dat erbij kijken. Maar ik lig er niet wakker van. Ik wil veel duels spelen en belangrijk zijn voor ADO."

Jim van der Deijl, ADO-watcher namens Omroep West, bevestigt dat Elia bepaald geen lucratief contract heeft getekend. "Mensen zullen denken dat Elia voor een paar ton komt voetballen, maar hij speelt voor minimumloon. Zodra de club in handen is van de nieuwe investeerders, gaan de partijen opnieuw om de tafel om te kijken wat er qua financiën mogelijk is."

Eredivisie

gerelateerd