'Pubers, soms zelfs kinderen' betrokken bij rellen in Leeuwarden

22 november 2021 – SC Cambuur heeft maandag met afschuw gereageerd op de ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen FC Utrecht (2-1). De afsluiter van de dertiende speelronde van de Eredivisie moest tot twee keer toe worden stilgelegd omdat er vuurwerk richting het veld werd gegooid en relschoppers het stadion binnendrongen.

'Pubers, soms zelfs kinderen' betrokken bij rellen in Leeuwarden

In een statement stelt Cambuur dat de overwinning werd overschaduwd door de ongeregeldheden die rondom het stadion plaatsvonden. 'Het mag voor zich spreken dat we als club dit gedrag ten strengste veroordelen en met klem afstand nemen van deze relschoppers, die ook het voetbal misbruiken om dit soort wangedrag te vertonen', aldus de club.

Volgens algemeen directeur Ard de Graaf waren 'pubers, soms zelfs kinderen' bij de rellen betrokken. "We kijken wat dat betreft terug op een zwarte avond en dat is een treurige constatering als je kijkt naar hoe geweldig ons team aan het presteren is. Dit geweld was niet tegen te houden en gezien de situatie in de andere steden hebben we met een serieus maatschappelijk probleem te maken. Als SC Cambuur zijnde gaan we bijdragen waar we kunnen om deze lieden op te sporen en verantwoordelijk te stellen."

De wedstrijd in Leeuwarden werd al na twintig seconden voor het eerst stilgelegd. Een aantal minuten later moest scheidsrechter Dennis Higler de wedstrijd opnieuw onderbreken. Afgelopen weekend waren er ook ongeregeldheden rond AZ - NEC, Heracles Almelo - Fortuna Sittard en Feyenoord - PEC Zwolle.

Eredivisie

gerelateerd