De Mos voorspelt toekomstige toptransfer voor PSV'er

22 november 2021 – Aad de Mos voorspelt een gouden toekomst voor Ibrahim Sangaré. Al maanden maakt de 23-jarige middenvelder van PSV indruk. Afgelopen zaterdag tegen Vitesse (2-0) was hij weer eens de uitblinker aan Eindhovense zijde.

De Mos voorspelt toekomstige toptransfer voor PSV'er

De kritiek op Sangaré is in rap tempo verstomd. Waar de middenvelder eerst werd gezien als simpele ballenafpakker, is de voorbije tijd gebleken dat hij veel meer in huis heeft. Tegen Vitesse maakte hij alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen. "Hij was al goed, maar hij werd natuurlijk op andere punten beoordeeld, vooral door de niet-kenners", begint De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad zijn lofzang voor Sangaré.

De Mos noemt de Ivoriaan 'een zegen voor het team en de trainer'. "Je zet hem als eerste op het bord. Op basis van zijn spel, zijn postuur en mogelijkheden wordt dat in de toekomst natuurlijk een toptransfer voor PSV", gaat de voormalig trainer verder. Dat Sangaré zo goed functioneert, heeft volgens De Mos ook te maken met de aanwezigheid van Érick Gutiérrez. "Het is een heel prettige zaak dat hij nu Gutiérrez naast hem heeft staan. Die voelt precies aan wanneer hij in de problemen komt. Als hij eventueel in de problemen komt, wordt hij door Gutiérrez geholpen."

Sangaré viel tegen Vitesse vooral vanwege zijn dribbels op. "Als hij de ruimte ziet, gaat hij de ruimte in en schiet hij op goal. Tegen Sparta en ook tegen Vitesse heeft hij laten zien dat hij dat beheerst. Dan wordt het een heel volwaardige Eredivisie- cq. internationale speler", besluit De Mos.

PSV

gerelateerd