Hoedt in de bres voor coach Kompany: "Wat kan hij eraan doen?"

22 november 2021, 17:32

Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt is de kritiek op zijn trainer Vincent Kompany zat. De Belgische topclub kwam zondag niet voorbij KV Kortrijk (1-1) en dus is de druk op de oud-speler van onder andere Manchester City weer eens toegenomen.

Kompany werd zelfs uitgefloten door het Anderlecht-publiek. De coach zelf had daar weinig moeite mee. "Natuurlijk. Ik ben hier op mijn zesde gekomen en weet heel goed wat de verwachtingen bij Anderlecht zijn", citeerde Sporza hem. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor de resultaten. Maar ik heb geen zin om na zo'n wedstrijd vragen te beantwooden over hoe ik mij voel en zo. Ik ervaar dat op dezelfde manier als een supporter."

Hoedt schoof aan voor de persconferentie na het teleurstellende gelijkspel. Hij is minder mild dan Kompany, als het gaat over de kritieken op de coach. "Ik heb het net een beetje zitten volgen", begon Hoedt. "En dan hoor je: de trainer dit, de trainer dat. Je mag gerust weten: ik heb nog nooit in mijn leven een trainer gehad die zo hard werkt. Het zijn puur de spelers die naar zichzelf moeten kijken. Het aantal onnodige rode kaarten, slaat bijvoorbeeld nergens op. Het aantal tegendoelpunten is ook niet goed genoeg. Wat moet de coach daaraan doen?"

Lees ook: Kompany ziet BENELiga wel zitten: "Hoe eerder

De oud-speler van AZ vervolgt: "Vertel mij maar wat Kompany eraan kan doen dat we zoveel kansen nodig hebben. Anders moet je morgen eens bij ons op het trainingscomplex komen... Maar dan stel je die vraag niet. Wij moeten betere resultaten halen om het werk van de trainer te belonen. Of het tussen de oren zit? Het komt er momenteel gewoon niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen