Driessen heeft advies voor Ajax bij vertrek Ten Hag: "Ga voor Slot"

22 november 2021 – Valentijn Driessen vindt dat Ajax vol voor Arne Slot moet gaan als trainer Erik ten Hag onverhoopt vertrekt uit Amsterdam.

Driessen heeft advies voor Ajax bij vertrek Ten Hag: "Ga voor Slot"

De naam van Ten Hag valt onder andere bij Manchester United, dat sinds het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer afgelopen zaterdag een trainersvacature heeft. Als het aan Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, ligt, gaan de Amsterdammers vol voor een concurrent: Feyenoord-coach Arne Slot.

"Steven Berghuis ligt ook gevoelig", begint Driessen in de Voetbalpodcast van de krant. "Ajax moet de trainer nemen die het beste is voor Ajax. Of dat dan toevallig de trainer van PSV is, PEC Zwolle of Feyenoord, daar moeten ze doorheen kijken. Zij moeten gewoon de beste keus voor Ajax maken, daar zitten zij voor."

Lees ook: Driessen sneert naar 'angstige diplomate' Ajax

Driessen haalt het voorbeeld van Peter Bosz aan, om zijn komst zaten ook maar weinig Ajacieden te springen. "Bij hem riep iedereen in het begin ook: 'Feyenoord dit, Feyenoord dat.' Maar daar gaat het helemaal niet meer om. Die emotie moet je als clubbestuur gewoon naast je neerleggen. Je moet gewoon de beste trainer nemen en als dat Slot is, dan zouden ze Slot moeten halen. Het is gewoon wel zo dat Slot voor een bepaalde manier van spelen staat, die denk ik ook heel goed bij Ajax past."

Ajax

gerelateerd