Dit zijn de elf genomineerden voor de FIFA Speler van het Jaar

22 november 2021, 20:16

De FIFA heeft de elf genomineerden bekendgemaakt die de prestigieuze Speler van het Jaar-titel kunnen bemachtigen. Nederlanders ontbreken in de lijst. Bij de vrouwen is Arsenal-aanvalster Vivianne Miedema genomineerd.

Ook Sarina Wiegman, voormalig bondscoach van Oranje, is een van de kanshebbers bij de Best FIFA Awards voor beste coach in het vrouwenvoetbal. Frankrijk is bij de mannen het best vertegenwoordigd. Daar heeft de huidig wereldkampioen drie kanshebbers, namelijk Karim Benzema (Real Madrid),

€4.2M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/n-golo-kante">N'Golo Kanté (Chelsea) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain).

Ook de Belgen leveren een kandidaat af in de naam van Kevin de Bruyne, bij Europees kampioen Italië is Jorginho (Chelsea) genomineerd.

Vorig jaar werd Robert Lewandowski de winnaar van de Speler van het Jaar. Ook dit jaar is de scoorgrage Bayern-aanvaller genomineerd. Lionel Messi (Paris Saint-Germain) en Cristiano Ronaldo (Manchester United) maken ook nog kans.

Lees ook: Lewandowski verslaat Messi en Ronaldo als beste speler

Op de website van de FIFA kan tot en met tien december gestemd worden op de kanshebbers. Op 17 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen