Dit zijn de elf genomineerden voor de FIFA Speler van het Jaar

22 november 2021 – De FIFA heeft de elf genomineerden bekendgemaakt die de prestigieuze Speler van het Jaar-titel kunnen bemachtigen. Nederlanders ontbreken in de lijst. Bij de vrouwen is Arsenal-aanvalster Vivianne Miedema genomineerd.

Dit zijn de elf genomineerden voor de FIFA Speler van het Jaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ook Sarina Wiegman, voormalig bondscoach van Oranje, is een van de kanshebbers bij de Best FIFA Awards voor beste coach in het vrouwenvoetbal. Frankrijk is bij de mannen het best vertegenwoordigd. Daar heeft de huidig wereldkampioen drie kanshebbers, namelijk Karim Benzema (Real Madrid), N'Golo Kanté (Chelsea) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain).

Ook de Belgen leveren een kandidaat af in de naam van Kevin de Bruyne, bij Europees kampioen Italië is Jorginho (Chelsea) genomineerd.

Vorig jaar werd Robert Lewandowski de winnaar van de Speler van het Jaar. Ook dit jaar is de scoorgrage Bayern-aanvaller genomineerd. Lionel Messi (Paris Saint-Germain) en Cristiano Ronaldo (Manchester United) maken ook nog kans.

Lees ook: Lewandowski verslaat Messi en Ronaldo als beste speler

Op de website van de FIFA kan tot en met tien december gestemd worden op de kanshebbers. Op 17 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd