Volendam klaart klus pas in slotfase en verstevigt koppositie KKD

22 november 2021 – FC Volendam heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie maandag weer verstevigd. De ploeg van trainer Wim Jonk won met de grootst mogelijke moeite op bezoek bij Jong FC Utrecht: 0-1.

Volendam klaart klus pas in slotfase en verstevigt koppositie KKD

Vrijdag nog was het duel van FC Volendam een groot doelpuntenfeest, toen op bezoek bij Jong Ajax (4-4) voor rust al zes keer werd gescoord. Op Sportpark Zoudenbalch waren kansen echter bijzonder schaars. In de eerste helft was de thuisploeg zelfs beter, zonder dat dit echt groot doelgevaar opleverde.

Pas na rust - toen Jonk een aantal wissels inbracht - kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Uitgerekend één van die invallers was trefzeker. Achraf Douiri werkte acht minuten voor tijd de enige en winnende treffer van dichtbij achter Jong FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer. Het was ook meteen zijn eerste in dienst van de Wijdbroeken. Door de zege staat FC Volendam weer drie punten los aan kop, voor Excelsior.

Jong Ajax - Roda JC 2-1
Bij Jong Ajax zullen ze een kater hebben overgehouden aan het duel met koploper FC Volendam, afgelopen vrijdag. Toen werd in de slotfase een 4-2 voorsprong weggegeven (4-4). Maar tegen Roda JC trok de ploeg van coach John Heitinga wél aan het langste eind. Anass Salah-Eddine was het die kort na rust de score opende. Toch toonde Roda JC veerkracht en kwam het een kwartier later via Robert Klassen weer naast de Amsterdamse beloften. Een treffer van de zestienjarige Amourricho van Axel-Dongen bleek echter de winnende voor de thuisploeg.

Overige uitslagen:
Jong PSV - NAC 0-0
Jong AZ - FC Emmen 0-0

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd