'Investeerders willen kleine 90 miljoen euro in Feyenoord pompen'

22 november 2021 – Feyenoord zou zeer dicht bij een overeenkomst met 'vijf vermogende Rotterdammers' zijn. Dat meldt sportmarketeer Chris Woerts in Veronica Inside. De investeerders zijn voornemens om uit hart voor de club een bedrag van negentig miljoen euro in Feyenoord te stoppen.

'Investeerders willen kleine 90 miljoen euro in Feyenoord pompen'

Een aanzienlijk deel – zeker dertig, wellicht veertig miljoen – moet richting het spelersbudget gaan. "Zolang ze niet getekend hebben is het niet helemaal zeker, maar dit is wel heel serieus", stelt Woerts. Volgens hem lopen de gespreken 'al heel lang'. Hij verwacht dat alles spoedig officieel zal worden gemaakt. "Vijf vermogende Rotterdammers gaan negentig miljoen euro in de club stoppen. Waarom? Clubliefde, ze doen het voor de club."

Hoe die constructie er precies uit gaat zien? Woerts: "Het is in twee delen opgesplitst: ze moeten Goldman Sachs uitkopen, dan ben je al 24 miljoen euro kwijt. Dat kan nog wel een probleem zijn, want niemand weet eigenlijk hoe het contract met Goldman Sachs eruitziet." Deze maand kwam Stadion Feijenoord (De Kuip) in handen van de investeringsbank, omdat het onderkomen van de Rotterdamse club niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. De financiële huishouding van stadion en voetbalclub staan los van elkaar.

Lees ook: 'Twee investeerders willen 130 miljoen euro in Feyenoord steken'

Een deal biedt ook de Vrienden van Feyenoord de kans om te stoppen. Die krijgen dan hun inleg terug, stelt Woerts. "Het moet allemaal nog getekend worden, maar het betekent wel dat het stadion terug naar de club gaat. Dan heb je alles in één beheer, dat is natuurlijk het allerbeste voor de club. Stadion Feijenoord heeft een grotere raad van commissarissen dan Heineken, en die praten allemaal maar mee. Dat kost alleen maar geld. Je hebt én de club én het stadion, dat is nooit één entiteit geweest."

Feyenoord

gerelateerd