Zlatan mist play-offduel vanwege schorsing: "Zou het weer doen"

23 november 2021, 08:55

Zlatan Ibrahimovic (40) heeft géén spijt van de gele kaart die hij pakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. De Zweedse spits gaf een enorme beuk aan verdediger César Azpilicueta en incasseerde een overduidelijke gele kaart. Daardoor is hij geschorst voor de eerste wedstrijd van de play-offs, maar spijt heeft Ibracadabra niet van zijn actie.

"Ik heb het expres gedaan. Ik schaam me er niet voor om dat te zeggen. César Azpilicueta deed iets stoms tegen mijn teamgenoot en dus zou ik het zo weer doen. Hij moet begrijpen dat zoiets niet kan", legde Zlatan uit in The Guardian. Tegenover het Engelse medium gaf hij overigens ook toe dat het geen handige actie was, helemaal niet omdat hij de eerste play-off moet missen.

"Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat hij moet snappen dat je iemand die op de grond ligt, niet in de zeik neemt. You don't fucking do that. Hij zou de ballen moeten hebben om dat tegen mij te doen. Ik heb hem laten zien wat er gebeurt als je zoiets bij mij deed. Daarom deed ik het", aldus Zlatan, die dus geen spijt heeft van mijn opmerkelijke actie, die ook met een directe rode kaart bestraft had kunnen worden.

Lees ookZlatan deelt 'schandalige' beuk uit en ontsnapt aan rode kaart

"Iedereen maakt fouten en niemand is perfect. Ook ik maak fouten, maar ik leer er wel van. Het was stom van mij, maar ik zou het zo weer doen. Want ik moet dicht bij mezelf blijven." Tegen wie Zweden in de play-offs om een WK-ticket speelt, is nog niet bekend. Zeker is wel dat hij de eerste wedstrijd zal moeten toekijken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen