Diego Maradona begraven zonder hart uit angst voor dieven

23 november 2021, 10:05

Een zeer bijzonder bericht vanuit Argentinië: de vorig jaar overleden Diego Maradona is destijds begraven zonder zijn hart. Een jaar na de dood van Pluisje, dat donderdag het geval is, komt deze onthulling naar buiten in de Argentijnse media. Het hart werd verwijderd uit angst dat het gestolen zou worden.

Dat heeft zijn dokter Nelson Castro, in een interview met de Argentijnse tv-zender Eltrece, bekend gemaakt. Een grote groep voetballers was van plan om de kist open te breken om het hart te stelen, zo beweert de arts. Toen hij dat plan hoorde, werd ook het hart verwijderd. Het orgaan zou ongeveer een halve kilo hebben gewogen en dat is opvallend veel. Een normaal hart weegt ongeveer 300 gram.

Naast de angst dat het gestolen zou worden, gaf het hart ook veel informatie over het laatste deel van het leven van de Argentijnse oud-voetballer. Zo is drugs niet de enige reden voor zijn fysiek achteruitgang, blijkt uit de informatie na de onderzoek aan het hart. Volgens Castro heeft Maradona zijn gezondheid jarenlang verwaarloosd.

Lees ookNapoli eert jaar geleden overleden Maradona met speciaal shirt

Hartfalen zou dan ook de doodsoorzaak zijn geweest. Eerder al had de Argentijn tweemaal een hartinfarct: ook dat speelt mee bij het feit dat zijn hart groter en zwaarder was dan dat van andere mensen. Sowieso hebben topsporters al een groter hart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen