Na meer dan 100 dagen: Ramos eindelijk samen met Messi

23 november 2021 – Sergio Ramos (35) kan eindelijk zijn debuut gaan maken voor Paris Saint-Germain. De centrale verdediger kwam afgelopen zomer over van Real Madrid, maar kwam door diverse blessures nog niet tot speelminuten. Woensdag zit hij tegen Manchester City in de Champions League voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Na meer dan 100 dagen: Ramos eindelijk samen met Messi

Dat heeft PSG bekend gemaakt. Doordat Ramos telkens van de ene blessure in de andere viel, gingen er zelfs geruchten dat hij zou stoppen of dat zijn miljoenencontract ontbonden zou worden in Parijs. Dat werd niet veel later ontkend door zijn management, dat aangaf dat hij alsnog snel zou debuteren in het eerste team van PSG. Het is zijn eerste optreden sinds de wedstrijd die hij speelde op 5 mei 2021, destijds in de return van de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. 

Zijn PSG-debuut lijkt dan toch eindelijk te gaan gebeuren, want voor het eerst sinds zijn komst maakt Ramos deel uit van een wedstrijdselectie. Dat is meer dan honderd dagen na zijn komst naar Parijs, waar hij met grote verwachtingen werd gepresenteerd. Die heeft hij vooralsnog niet kunnen inlossen, maar zijn debuut komt in elk geval wel met rasse schreden dichterbij. 

Lees ook: 'Grote twijfels bij PSG over algehele fitheid van peperdure Ramos' 

De peperdure investeringen in Ramos blijven overigens wel overeind, aangezien Ramos tot dusver al ruim drie miljoen euro heeft ontvangen aan salaris. In totaal kost de verdediger over zijn contract van twee seizoenen liefst 25 miljoen (!) euro aan loon en tekengeld.

UEFA Champions League

gerelateerd