Carrière Hyballa bijna voorbij na derde (!) vertrek in 2021

23 november 2021, 13:02

De trainerscarrière van Peter Hyballa (45) lijkt wel bijna voorbij. De Duitse coach werd dinsdag door Türkgücü München ontslagen op het derde niveau in Duitsland. Het betekende alweer zijn derde (!) vertrek van het kalenderjaar 2021, waardoor er weinig clubs meer zullen beginnen aan de diensten van de oefenmeester.

Vooral het vertrek bij Esbjerg fB had veel voeten in aarde, omdat een groot deel van de selectie zich tegen de coach had gekeerd, waardoor hij uiteindelijk de eer aan zichzelf hield. Bij het altijd onrustige Türkgücü München kon hij alweer snel aan de slag, maar ook daar hield hij het niet lang uit. Na 64 dagen kreeg hij alweer zijn congé, omdat de laatste vier wedstrijden verloren gingen.

In totaal stond Hyballa acht wedstrijden aan het roer bij de huidige nummer zestien de 3. Bundesliga. Eerder had hij de leiding bij onder meer NEC, NAC Breda, Wisla Krakow, Sturm Graz en Alemannia Aachen. Zijn langste periode als coach was bij het Slowaakse DAC 1904, waar hij ruim anderhalf jaar actief was.

Lees ook: Hyballa sloopt 'achterbakse' oud-spelers: "Een kutbusiness"

Overigens moet wel worden vermeld dat Türkgücü München een ambitieuze club is, die veel trainers verslijt. Het seizoen werd begonnen met Petr Ruman en daardoor komt er al de derde oefenmeester van dit seizoen. Afgelopen seizoen stonden er in totaal vier verschillende coaches langs de lij bij de club.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen