Payet durft geen corners meer te nemen na nieuw incident

23 november 2021, 14:18

Dimitri Payet (34) werd afgelopen weekend niet voor het eerst dit seizoen geraakt door een vanuit het publiek gegooid flesje water bij het nemen van een hoekschop. De spelmaker kreeg het voorwerp op zijn hoofd, waarna de wedstrijd uiteindelijk gestaakt werd. Inmiddels is het zo ver dat hij de corners niet meer wil nemen.

Dat heeft Payet laten weten na het gestaakte duel tegen Olympique Lyon zondagavond. De thuisclub werd bestraft, want het mag minimaal één wedstrijd geen fans toelaten in de Ligue 1. De middenvelder van Olympique Marseille werd het slachtoffer van het gegooide flesje, eerder was hij bij OGC Nice ook al het slachtoffer van supportersgeweld. Ook toen werd de wedstrijd gestaakt. 

"Ik durf nu de corners niet meer te nemen bij de uitwedstrijden", vertelde Payet. Lyon kreeg nog geen officiële straf: het duel zonder fans is meer uit voorzorg, omdat het zo onrustig is op de Franse tribunes momenteel. De Franse spelersvakbond (UNFP) gaat aangifte doen tegen de persoon die het flesje gooide, die inmiddels wel aangehouden. Op 8 december hoort OL welke straf het definitief krijgt voor deze onrust.

Lees ook: Marseille wil niet spelen: duel gestaakt

Payet hield in elk geval lang last van het voorval en wilde om die reden ook niet meer verder spelen. "Ik voelde meteen een scherpe pijn op mijn hoofd en viel op de grond. Ik weet niet wie de fles gooide en heb de dader niet gezien. Maar de pijn was meteen heel intens", zei de spelmaker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen