'Ten Hag's plan duidelijk bij Ajax, United moet Van der Sar halen'

23 november 2021 – Erik ten Hag (51) wil zijn contract bij Ajax 'gewoon' uitdienen. De oefenmeester van de Amsterdammers wil respectvol omgaan met zijn huidige verbintenis in de hoofdstad van Nederland en zal daarom (voorlopig) niet vertrekken naar Manchester United. Bij de Engelse topclub staat hij nog altijd op het lijstje, maar er is niets concreets.

'Ten Hag's plan duidelijk bij Ajax, United moet Van der Sar halen'

Dat heeft transferspecialist Fabrizio Romano dinsdagmiddag gedeeld via zijn Twitterkanaal. Hij laat weten dat het plan van de oefenmeester heel duidelijk is de komende tijd: 'Hij wil respectvol omgaan met Ajax en zijn contract nakomen – zijn relatie met het bestuur van Ajax en Marc Overmars is geweldig', schrijft de expert, over de situatie in de Johan Cruijff Arena. 

Op social media was er een grote lobby vanuit diverse supporters van Manchester United om de oefenmeester van Ajax binnen te halen: hij staat er enorm goed op. De huidige verwachting is dat er een interim-coach wordt gehaald om de huidige interim, Michael Carrick, te vervangen tot het einde van dit seizoen. Pas vanaf daarna wordt er vermoedelijk een definitieve nieuwe coach aangesteld.

Lees ookAjax' Ten Hag 'kroonprins' van Europa: 'Guardiola, Tuchel of Klopp'

Vergeet de manager, haal Van der Sar
Niet alleen Ten Hag wordt gelinkt aan Manchester United, maar ook Edwin van der Sar wordt genoemd bij de Premier League-club. The Telegraph pakte dinsdag uit met een duidelijke boodschap: 'Vergeet de nieuwe manager - het benoemen van Edwin van der Sar als CEO zou de prioriteit van Manchester United moeten zijn', staat te lezen in het artikel.

Omdat er binnen de Engelse club momenteel te weinig voetbal knowhow rondloopt, zou de oud-keeper daarvoor moeten zorgen en het beter op de rails moeten krijgen. Diens goede werk bij Ajax valt net als van Ten Hag op. Dat Van der Sar een jarenlang verleden heeft bij The Red Devils, spreekt in zijn voordeel en levert hem veel steun op bij de achterban.

Ajax

gerelateerd