Politie en AZ ondernemen actie, MVV-Roda JC uitgespeeld

23 november 2021 – AZ vindt dat er afgelopen weekend een grens is overschreven tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC. Er vond een georganiseerde actie plaats door aanhangers van de club, die het stadion binnendrongen en daar vuurwerk afstaken. De politie is derhalve een strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het OM, gestart.

Politie en AZ ondernemen actie, MVV-Roda JC uitgespeeld

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. AZ neemt in duidelijke taal afstand van de actie, die door medewerkers van AZ in en om het stadion 'als intimiderend en bedreigend' ervaren is. Ook is er materiële schade aangericht en is er zeer gevaarlijk vuurwerk afgestoken dat voor zwaar lichamelijk letsel had kunnen zorgen. Daardoor is er een duidelijk statement naar buiten gekomen. 

'Direct na de ongeregeldheden op zaterdagavond werd een voetbalvierhoek (burgemeester, politie, Openbaar Ministerie en AZ) voor maandag ingelast om de problematiek te bespreken. De leden van de vierhoek hebben besproken dat ze samen zullen optrekken tegen groeiend voetbalgeweld. Elk lid van de vierhoek neemt daarbij de benodigde maatregelen', schrijft AZ in het statement.

Lees ook: Oud-spits Keur heeft oplossing tegen relfans: "Schiet op hun knieën"

MVV – Roda JC uitgespeeld
Verder kwam de KNVB met het bericht dat het restant van de gestaakte derby tussen MVV en Roda JC op maandag 29 november uitgespeeld gaat worden. Eind oktober ging het helemaal mis tijdens de onderlinge ontmoeting, die bij de doelpuntloze stand gestaakt werd. Om 13.00 wordt er al afgetrapt in zoveel mogelijk dezelfde omstandigheden als bij het ingaan van de staking. Fans zijn door de coronamaatregelen sowieso niet welkom en Dennis Higler is aangesteld als scheidsrechter.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd