Almere City zegt vertrouwen in Verbeek op en bevestigt ontslag

23 november 2021 – Gertjan Verbeek is inderdaad niet langer trainer van Almere City. Dat nieuws lekte dinsdag tegen het einde van de middag al uit en werd kort erna bevestigd door de club zelf. Reden zijn de enorm tegenvallende prestaties van de club in de Keuken Kampioen Divisie, waar het momenteel op plek achttien staat.

Almere City zegt vertrouwen in Verbeek op en bevestigt ontslag

Op de eigen website maakte Almere City duidelijk dat er de afgelopen dagen intensieve gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Verbeek en de Raad van Commissarissen van de club. Aan de hand daarvan is 'in goed overleg' besloten om de samenwerking al binnen vijf maanden te beëindigen. 'Beide partijen hebben er onvoldoende vertrouwen in dat dit op korte termijn kan worden omgebogen.'

Een heel grote verrassing is het ontslag van Verbeek niet. Waar Almere vorig seizoen nog een serieuze promotiekandidaat was, bungelt het onder zijn leiding onderaan de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De club verzamelde in zestien wedstrijden slechts dertien punten, waarmee het nu op plek achttien staat.

Sabotage
Afgelopen weekend ging Almere nog met 0-2 onderuit tegen MVV, waarna Verbeek zich voor de camera van ESPN nog liet verleiden tot een opmerkelijke uitspraak. Dat ging over de tweede Maastrichtse goal, die het cadeau kreeg na een domme terugspeelbal. "Je zou haast denken aan sabotage", zei de toch al bekritiseerde Verbeek toen, waarmee hij in Almere nog meer onder vuur kwam te liggen.

Lees ook: Opmerkelijke uitspraak Verbeek: "Zou bijna denken aan sabotage"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd