Feyenoord heeft nieuwe directeur: "Ik ga het zeker doen"

23 november 2021 – Dennis te Kloese gaat Mark Koevermans opvolgen als algemeen directeur van Feyenoord. Dat heeft de 47-jarige Bussummer inmiddels ook zelf bevestigd. "Ik moet nog wat kleine zaken regelen, maar ik ga het zeker doen", verzekerde hij tegenover de NOS

Feyenoord heeft nieuwe directeur: "Ik ga het zeker doen"

Eerder op de dag meldde ook het Algemeen Dagblad al dat de handtekening van Te Kloese al op papier staat. Of het echt al zover is, maakte de NOS niet duidelijk, maar zijn aanstelling lijkt in ieder geval slechts een kwestie van dagen te zijn. Te Kloese komt over van het Amerikaanse LA Galaxy en wordt de opvolger van Koevermans, die per 1 december zijn werkzaamheden neerlegt.

Lees ook: 'Feyenoord rond met opvolger Koevermans: handtekening gezet'

De omroep meldde dat Te Kloese al eerder naar Feyenoord kon, maar destijds liever in Californië bleef. Ook nu had hij naar verluidt meerdere opties. Zo kon hij ook in de MLS actief blijven. In de Verenigde Staten heeft hij een grote staat van dienst. Eerder was hij ook al succesvol bij de Mexicaanse voetbalbond. 

In De Kuip staat Te Kloese een zware klus te wachten. Zo presenteerde de club afgelopen maand zorgwekkende jaarcijfers en zijn ook de plannen rond een eventueel nieuw stadion een hoofdpijndossier. Bovendien werd zijn voorganger Koevermans door een deel van de achterban bedreigd, wat volgens hem de hoofdreden was van zijn vertrek. 

Feyenoord

gerelateerd