Volop Nederlanders in CL-basis; Ziyech versus De Ligt

23 november 2021, 20:05   Bijgewerkt: 23 november 2021, 20:10

Frenkie de Jong en Memphis Depay hebben opnieuw een basisplaats bij het FC Barcelona van de nieuwe coach Xavi. De 41-jarige oud-topmiddenvelder kiest tegen Benfica voor een 4-4-2-formatie. Memphis moet voorin voor de doelpunten gaan zorgen, terwijl het aan Frenkie de Jong de taak is om het spel te gaan verdelen. 

Ronald Araujo lijkt als rechtsback te starten, waardoor er geen plek is in de basis voor Sergiño Dest. Datzelfde geldt voor Luuk de Jong, die tegen Benfica plaatsneemt op de bank. Tijdens het heenduel in Portugal verloor Barça met 3-0, waardoor het nu een zege nodig heeft om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Barça staat momenteel tweede.

Bij Chelsea heeft Hakim Ziyech een basisplek. Het is de vierde basisplaats in de Champions League voor de Marokkaanse linkspoot. Ziyech neemt het met de Londenaren op tegen Juventus, waar hij zijn oud-ploeggenoot Matthijs de Ligt treft. De jonge centrumverdediger hoopt met Juve de ongeslagen status in stand te houden. Chelsea staat tweede met negen punten, drie minder dan de Italianen.

Marten de Roon heeft een basisplaats bij Atalanta, dat op bezoek gaat bij Young Boys. In diezelfde poule zijn Donny van de Beek en Arnaut Danjuma al om 18.55 uur begonnen aan Manchester United - Villarreal. Wout Weghorst start bij Wolfsburg tegen het Sevilla van bankzitter Karim Rekik, terwijl bij de Duitsers ook Mickey van de Ven reserve is.

Lees ook: Van de Beek in eerste duel zonder Solskjaer direct in de basis

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen