Berghuis wil niets weten van verslappen in Champions League

23 november 2021, 20:26

Steven Berghuis is niet van plan de wedstrijd tegen het Turkse Besiktas op halve kracht in te gaan. De 29-jarige linkspoot hoopt dat hij met zijn ploeg de vijfde overwinning op rij kan noteren in het miljardenbal. Besiktas zal er sowieso vol voor gaan, want de Turken mogen nog heel stiekem dromen van een ticket voor de Europa League.

"Ondanks hoe het ervoor staat - wij eerste en zij laatste in de poule - blijf je competitief. We willen gewoon winnen", rekende Berghuis op de persconferentie af met het vermoeden dat Ajax niet volle bak zou gaan tegen de Turken. Tegen Borussia Dortmund verzekerden de Amsterdammers zich namelijk al van overwintering in het grote clubtoernooi.

"Bij ons zal de druk er komende woensdag ook gewoon op staan", vervolgde de aanvallende middenvelder. "Misschien maakt het wel een klein beetje verschil dat we al geplaatst zijn, maar we spelen gewoon Champions League. Dát is de druk."

Het lijkt erop dat Berghuis tegen de Turken gewoon een basisplaats heeft, maar zijn trainer Erik ten Hag bekende al enkele wijzigingen te gaan doorvoeren in zijn basisformatie. Edson Álvarez zal sowieso niet starten in Istanboel, want de Mexicaan is geschorst. Zijn meest logische vervanger lijkt Davy Klaassen. Ajax en Besiktas staan woensdag om 18.45 uur tegenover elkaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen