Advocaat zet deur voor nieuwe klus op een kier; Petrovic bijft

23 november 2021, 20:54

Dick Advocaat heeft afscheid genomen als bondscoach van Irak. De 74-jarige oefenmeester werd drie maanden geleden aangesteld als oefenmeester en moest het land naar een historisch ticket voor het WK in Qatar leiden, maar de ervaren coach ziet geen perspectief meer. Advocaat weigert zijn voetbalpensioen aan te kondigen.

Advocaat heeft al meermaals aangegeven dat hij aan zijn laatste klus als trainer bezig was, maar steeds kwam hij terug op die uitspraak. Na anderhalf jaar bij Feyenoord leek hij afgelopen zomer dan eindelijk met pensioen te gaan, maar dat stelde hij dus opnieuw uit om voor de Iraakse nationale ploeg te gaan werken. "Als ik een ding heb geleerd, is dat ik niet meer moet zeggen dat ik stop. Dat doe ik dus ook niet. We zien het wel."

Lees ook: Einde avontuur: Advocaat stapt op als bondscoach Irak

Dat laat hij weten aan Voetbal International. "Als je geen perspectief meer ziet, moet je je conclusies trekken', aldus Advocaat. 'Daarbij liepen de verwachtingen niet parallel aan de mogelijkheden. Irak zit in een overgangsfase, er moeten jongere spelers bij komen, alleen duurt zo'n proces lang. Wij moeten presteren op de korte termijn", lichtte hij verder toe.

Advocaat gaf aan dat Zeljko Petrovic de komende weken waarschijnlijk de honneurs waarneemt. Zijn assistent zal op de bank zitten tijdens de Arab Cup. "Ik hoop voor Petrovic dat hij het kan doen, aan hem zouden ze een goede hebben", aldus Advocaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen