Franse rechter legt Payet-bekogelaar voorwaardelijke celstraf op

23 november 2021, 22:25

De Franse rechtbank heeft een voorwaardelijke celstraf gegeven aan de man die afgelopen weekend een waterflesje op het hoofd van Dimitri Payet gooide. De supporter van Olympique Lyon gooide het volledig gevulde flesje recht op het hoofd van de middenvelder van Olympique Marseille.

De scheidsrechter was daardoor genoodzaakt de wedstrijd te staken. De Franse officier van justitie was onverbiddelijk en wilde de 32-jarige man een halfjaar achter de tralies, maar de rechtbank heeft besloten dat hij wegkomt met een voorwaardelijke straf. Bij een volgende overtreding moet hij de zes maanden die hij nu voorwaardelijk kreeg alsnog uitzitten.

In de rechtszaal reageerde de Franse fan van Olympique Lyon zichtbaar geëmotioneerd. "Ik weet niet wat me bezielde", citeert L'Équipe hem. "Misschien was het de euforie, ik heb echt geen idee." Het incident vond plaats op het moment dat Payet een hoekschop wilde nemen. De Fransman kreeg na het lopen naar de cornervlag meerdere dingen naar zijn hoofd, maar werd alleen geraakt door het flesje.

De wedstrijd tussen Lyon en Marseille kwam al na vier minuten stil te liggen na het incident. Beide ploegen zochten de kleedkamer op en pas twee uur na het incident besloot de arbitrage de wedstrijd definitief te staken. Olympique Lyon kreeg als straf dat het de komende thuiswedstrijd zonder publiek moet afwerken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen