Hoofdrol Ziyech tegen De Ligt; spektakel bij De Roon en co

23 november 2021, 22:53   Bijgewerkt: 23 november 2021, 23:00

Chelsea heeft dankzij een klinkende zege op Juventus de beste papieren voor groepswinst. Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten slaagden er niet in om de regerend Champions League-winnaar voor de tweede keer op rij op een nederlaag te trakteren. Chelsea boekte een 4-0 overwinning op Stamford Bridge. Hakim Ziyech was bij drie goals betrokken en groeide uit tot de grote man.

Hij wordt de laatste weken niet voor niets in verband gebracht met een winterse overgang naar clubs als Borussia Dortmund en FC Barcelona. Bijna anderhalf jaar na zijn overstap van Ajax naar Chelsea is Hakim Ziyech nog altijd geen vaste waarde in Londen. In de Champions League kreeg de Marokkaan dinsdag echter alweer voor de vierde keer de kans om zijn klasse vanaf de aftrap te etaleren. Dat deed hij met verve.

De oud-Eredivisionist drukte bij twee treffers namelijk nadrukkelijk zijn stempel. Na een hoekschop van Hakim Ziyech kwam Chelsea binnen het halfuur op voorsprong. De Marokkaan bereikte Antonio Rüdiger, die de bal met de borst klaarlegde voor Trevoh Chalobah. De 22-jarige middenvelder luisterde zijn basisdebuut daarmee op met een treffer. Ook bij de derde treffer speelde Ziyech een belangrijke rol. Met een gevoelig passje bracht hij Ruben Loftus-Cheek in stelling, die op zijn beurt Callum Hudson-Odoi aan een goal kon helpen. Hij schoot van dichtbij binnen. In blessuretijd bekroonde hij zijn glansrol met een assist op Timo Werner.

Kort daarvoor had Reece James de score met een harde uithaal al verdubbeld. Chelsea kwam daarmee in puntenaantal op gelijke hoogte met Juventus, dat tot dinsdagavond nog foutloos was in de poulefase. Beide ploegen hebben nu twaalf punten. Als beide clubs de laatste wedstrijd winnen, is Chelsea op onderling resultaat groepswinnaar.

Young Boys - Atalanta - 3-3

Atalanta heeft slechte zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. De Italianen hadden lange tijd virtueel plek twee in de groepsfase in handen, maar morsten dure punten tegen het Zwitserse Young Boys. Atalanta sloeg toe via een schot uit de draai van Duvan Zapata en een fraaie uithaal van José Luis Palomino, maar Young Boys kwam langszij en zelfs op voorsprong.

De ploeg van basisklant Marten de Roon en invaller Teun Koopmeiners kwam in extremis alsnog langszij dankzij een rake vrije trap van invaller Luis Muriel. De Italiaanse sensatieploeg heeft nu één punt achterstand op Villarreal, dat verloor van Manchester United.

Sevilla - Wolfsburg: 2-0

Voor Wout Weghorst is Champions League-overwintering eveneens ver weg. Sevilla kwam al na een klein kwartier spelen op voorsprong. Een voorzet van Ivan Rakitic werd al vallend ingekopt door Joan Jordan. Wolfsburg is hekkensluiter in de poule, maar heeft slechts drie punten achterstand op koploper LOSC Lille. De Fransen wonnen met 1-0 van Red Bull Salzburg. Rafa Mir bepaalde de eindstand op 2-0.

FC Barcelona - SL Benfica: 0-0

Malmö FF - Zenit Sint-Petersburg: 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen