Triest bericht: Simon Kistemaker (81) overleden

23 november 2021, 23:16

Simon Kistemaker is overleden aan de gevolgen van kanker. De 81-jarige oud-trainer kwakkelde de laatste jaren met zijn gezondheid en ging hard achteruit nadat zijn vrouw overleed. De voormalig coach van onder meer De Graafschap nam de laatste dagen al afscheid van zijn vrienden en familie.

Dat meldt ESPN. Afgelopen zondag vertelden Hans Kraaij Junior en Erik ten Hag nog uitgebreid over hun oud-trainer. Vooral eerstgenoemde had een goede band met De Kist. De laatste jaren overleefde Kistemaker onder meer hersentumor, prostaatkanker en darmkanker. In 2020 overleed zijn vrouw Thea op 72-jarige leeftijd. Hij kampte de laatste weken met darmkanker, prostaatkanker en uitzaaiingen in zijn longen en lever.

Hans Kraaij Junior vertelde afgelopen zondag al dat hij niet lang meer in leven zou zijn. "Sinds zijn vrouw is overleden, is zijn lust om te leven een stuk afgenomen. Hij zei dat hij het fijn vond dat hij afscheid kon nemen van Erik, want hij wil niet meer. Toen we vertrokken, zei hij dat hij van ons houdt. Dat zou de stoere Simon Kistemaker in normale omstandigheden nooit tegen ons zeggen."

De markante Kistemaker vierde in 1991 het kampioenschap in de Eerste Divisie met De Graafschap. Hij werkte tussen 1985 en 2001 bovendien voor SC Cambuur, Drechtsteden '79, SC Telstar en FC Utrecht.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen