Coach Sporting geeft Man United tip: ga voor Ten Hag

24 november 2021 – Als het aan Rúben Amorim ligt, kiest Manchester United voor Erik ten Hag als nieuwe coach van het sterrenensemble. De Engelse topclub is na het ontslag van Olle Gunnar Solskjaer op zoek naar een nieuwe coach. Er worden de laatste dagen diverse namen genoemd, waaronder die van de Ajax-coach.

Coach Sporting geeft Man United tip: ga voor Ten Hag

Amorim neemt het woensdag met zijn Sporting Portugal op tegen Borussia Dortmund, maar was bereid om op de persconferentie te vertellen over zijn collega van poulegenoot Ajax. Ten Hag staat op de verlanglijst van Manchester United, zo weten diverse Engelse media. "Natuurlijk zijn het geruchten, maar ik vind dat Manchester United voor hem moet gaan."

Amorim hoopt hem dit seizoen zelfs niet meer tegen te komen als coach van Ajax. Met een knipoog: "En snel ook, het liefst deze week." Dat zou betekenen dat Ajax het zonder Ten Hag zou opnemen tegen Sporting in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. Met zes punten mogen de Portugezen nog altijd dromen van overwintering.

Amorim is lovend over zijn collega. "De status van Ten Hag is net zo groot als dat van zijn elftal. Ze vallen op over de grenzen." Ajax is na vier speelronden in de Champions League al verzekerd van overwintering. De Amsterdammers nemen het woensdagavond op tegen Besiktas.

Ajax

gerelateerd