Waar geplaatst Ajax nog voor speelt in CL-clash met Besiktas

24 november 2021, 11:15

Ajax is na vier speelronden al verzekerd van een ticket voor de volgende ronde van de Champions League, maar gaf op de voorbereidende persconferentie aan volle bak te gaan tegen het Turkse Besiktas. De Amsterdammers hebben genoeg redenen om ook de vijfde overwinning op rij te noteren in de Champions League. Hier speelt Ajax de komende twee duels nog voor.

Groepswinst

Een blik op poule E zegt genoeg om het belang van groepswinst te omschrijven. Als Ajax de eerste plek verdedigt, ontloopt het de ijzersterke Duitsers van Bayern München en treft het het kwakkelende FC Barcelona of Europese subtopper Benfica. Ook een clash met Liverpool wordt dan sowieso afgewend. Bovendien is er voor de Amsterdammers een kans op een historische prestatie. Slechts zeven ploegen boekten ooit zes zeges in de groepsfase. Bayern München kreeg dat in 2019 voor elkaar.

Geld

Ajax mag dit seizoen niet klagen over de inkomsten, want de ijzersterke prestaties in Europa hebben de Amsterdammers al tientallen miljoenen opgeleverd. Toch is iedere overwinning weer mooi meegenomen. Een zege in de groepsfase van de Champions League levert namelijk 2,8 miljoen euro op. Reden voor de Amsterdammers om gas te geven en de kassa flink te laten rinkelen.

Vertrouwen

Ajax verkeert niet in de beste periode van het seizoen. Hoewel overwintering al een feit is, morsten de Amsterdammers de laatste drie duels tweemaal punten. Een klinkende zege op Besiktas in de Champions League kan het chagrijn definitief laten verdwijnen. Vooral Davy Klaassen, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico en David Neres kunnen wel wat vertrouwen gebruiken. Zij zijn de laatste weken bankzitter, maar behoren tot de vermoedelijke opstelling.

Coëfficiënten

Ajax kan zichzelf ook op lange termijn nog een uitstekende dienst bewijzen. Nederland is de laatste maanden aan een krankzinnige opmars bezig op de coëfficiëntenranglijst, waardoor plek zes nu al bijna te ruiken is. Een top 6-klassering biedt twee rechtstreekse plekken in de groepsfase van de Champions League. Het is daarom zaak om alle mogelijke punten te sprokkelen. Mocht Ajax dan bijvoorbeeld over twee seizoenen naast de titel grijpen, heeft het alsnog een startbewijs voor het meest lucratieve toernooi in handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen