Sneijder lyrisch over Ajax: "Heb ik nog nooit gezien in de historie"

24 november 2021 – Wesley Sneijder is zeer te spreken over het spel van Ajax dit seizoen. De Amsterdammers zijn al verzekerd van overwintering in de Champions League en koppelen dat goede resultaat met oogstrelend voetbal. De voormalig topmiddenvelder denkt dat de Amsterdammers ver kunnen komen, maar trapt ook op de rem.

Sneijder lyrisch over Ajax: "Heb ik nog nooit gezien in de historie"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Hoe ver Ajax gaat komen? "Dat is lastig te zeggen", geeft de rechtspoot aan in gesprek met ESPN. "In de knock-outfase kom je straks heel andere tegenstanders tegen. Het gaat bovendien om twee wedstrijden. Maar ze hebben zeker kwaliteiten om ver te komen, daarvoor moet je ook een beetje geluk hebben met de loting. Als je direct een grote tegenstander treft, kan het klaar zijn."

Lees ook: Waar geplaatst Ajax nog voor speelt tegen Besiktas

Daarom is Sneijder vooralsnog voorzichtig. "Als Nederlander hoop je natuurlijk dat ze zo ver mogelijk komen en misschien zelfs winnen, maar we moeten ook realistisch zijn." Toch zag hij Ajax fantastische wedstrijden spelen. "De wedstrijd tegen Borussia Dortmund was fenomenaal, zo'n goede wedstrijd heb ik nog nooit gezien in de historie van de club. Echt alles klopte. Maar twee weken later waren ze weer slordig. Dat wordt tegen grotere ploegen gewoon afgestraft."

Ajax heeft twaalf punten behaald in de Champions League en maakte vooral uit bij Sporting Portugal (1-5) en thuis tegen Borussia Dortmund (4-0) veel indruk. Tegen Besiktas hopen de Amsterdammers de vijfde opeenvolgende overwinning te boeken.

Ajax

gerelateerd