Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-fans naar Praag

24 november 2021 – Koning Willem-Alexander was de piloot van de KLM-vlucht die Feyenoord-supporters van Nederland naar het Tsjechische Praag heeft gebracht. De Rotterdammers gaan op bezoek bij Slavia Praag en namen zoals gewoonlijk een grote achterban mee. Oplettende fans zagen dat zij aan boord van de koning stapten.

Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-fans naar Praag

Willem-Alexander heeft zijn vliegbewijs en moet daarvoor enkele vluchten per jaar maken. De Koning besloot daarom de supporters van Feyenoord richting Tsjechië te vliegen, zo ontdekten de fans en RTV Rijnmond. "Ik vind het wel mooi", aldus een supporter van Feyenoord voor de camera van de zender. "Ik denk oprecht dat hij nu voor Feyenoord is. Ik weet dat hij een Ajax-fan is, maar zijn vrouw is voor Feyenoord. Dat compenseert dan weer."

De fans kregen de Koning niet te spreken. "Er zat een beveiliger bij", aldus de supporter van de Rotterdammers. Feyenoord hoopt zich op bezoek bij Slavia Praag definitief te verzekeren van Europese overwintering. Dat kan de topclub nu al bijna niet meer ontgaan. De ploeg van Arne Slot heeft na vier speelronden tien punten verzameld en is koploper.

Feyenoord

gerelateerd