Negental Ajax onder 18 geeft hoofdmacht juiste voorbeeld

24 november 2021 – Ajax onder 18 heeft aan het eerste elftal laten zien hoe Besiktas verslagen moet worden. De Amsterdammers boekten na een krankzinnige slotfase een benauwde overwinning in de Youth League, waarin Ajax nu de nummer twee van de groep is.

Negental Ajax onder 18 geeft hoofdmacht juiste voorbeeld

Tegen de ploeg van trainers Dave Vos en Steven Pienaar was het Amourricho van Axel Dongen die uitgroeide tot man van de wedstrijd. Het zeventienjarige toptalent opende na een kwartier spelen de score vanaf elf meter. De Amsterdammers kregen daarna legio kansen om het duel te beslissen, maar dat lieten de bezoekers keer op keer na.

In de slotfase maakte Ajax het zichzelf daardoor nog extreem moeilijk. De uitploeg eindigde de wedstrijd met negen man na rode kaarten voor Jaydon Banel en Mateja Milovanovic, terwijl ook een speler van Besiktas van het veld werd gestuurd. In absolute extremis kreeg Besiktas nog de kans op de 1-1, maar doelman Charlie Setford bracht knap redding.

Ajax is nu de nummer twee en zal woensdagmiddag met een schuin oog naar de verrichtingen van Sporting Portugal kijken. Een overwinning van Borussia Dortmund op de Portugezen betekent dat Ajax onder 18 ook na de jaarwisseling actief is in de Youth League.

Ajax

gerelateerd