Lang sneert naar Ten Hag: "De meeste mensen hielden van mij"

24 november 2021 – Noa Lang heeft zich kritisch uitgelaten over Erik ten Hag, zonder de naam van de trainer te noemen. De buitenspeler kreeg in het eerste elftal van Ajax geen serieuze kans door de moordende concurrentie en vertrok naar Club Brugge. Daar maakt hij vanaf dag één een onuitwisbare indruk.

Lang sneert naar Ten Hag: "De meeste mensen hielden van mij"

"Club Brugge is het Ajax van België. Ze stralen uit dat ze de nummer één van het land zijn en de beste spelers willen hebben. Er wordt voornamelijk vanuit het collectief gedacht hier en dat is goed, maar ik ga toch proberen ervoor te zorgen dat men ook leert genieten van individuele acties. Dat hoeft niet altijd het collectief te schaden", stelt de buitenspeler in het boek Bluvn goan, een boek over spelers van de Belgische voetbalclub. Woensdag verscheen een voorpublicatie.

Lang stelt dat in Amsterdam niet altijd genoegen werd genomen met zijn speelstijl en karakter. "De meeste mensen hielden er toch van mij, behalve zij die de ploeg opstelden. Die keken vooral naar de randzaken en veel minder naar de voetbalkwaliteiten", aldus de aanvaller, die zijn persoonlijkheid niet wil veranderen om de top te halen. "Ik verwijs graag naar mijn grote voorbeeld Cristiano Ronaldo. Hij heeft laten zien dat je veel kunt bereiken als je in jezelf gelooft. Ook bij hem geldt de regel: of je loopt weg met hem of je hebt een hekel aan hem."

"Bij Club Brugge waarderen ze me echt", vervolgt de international van het Nederlands elftal, die vorig seizoen kampioen werd met de Belgische ploeg. Het moet het begin zijn van een succesvolle periode, al is maar de vraag hoelang het nog duurt voor hij een stap maakt naar een grotere competitie. De vleugelflitser lijkt bij veel clubs op de radar te staan. "Ik wil dat ze zich Noa Lang herinneren als een speler die prijzen bracht en heel succesvol is geweest.  Zonder krachtige persoonlijkheid haal je de top niet."

Ajax

gerelateerd