'Onana begint na tien maanden in de basis van Ajax'

24 november 2021 – Andre Onana mag zich woensdagavond laten zien bij Ajax. De doelman krijgt in het Champions League-duel met Besiktas de kans om zich te bewijzen, nadat hij tien maanden aan de kant stond met een dopingschorsing. Het betekent automatisch dat Remko Pasveer genoegen moet nemen met een plek op de bank.

'Onana begint na tien maanden in de basis van Ajax'

Dat meldt Freek Jansen van Voetbal International. De Amsterdammers zijn al zeker van overwintering in het Europese toernooi, waardoor Erik ten Hag al aankondigde dat hij meerdere wijzigingen ging doorvoeren. Onana keepte afgelopen interlandperiode al wel voor de nationale ploeg van Kameroen, waardoor hij al een beetje ritme te pakken heeft. Nu mag hij ook bij de Amsterdammers laten zien dat hij het keepen nog niet verleerd is.

Het is een ongekende luxe voor de oefenmeester, die ook met Nicolás Tagliafico en David Neres gaat starten. Het is nog niet zeker of ook Perr Schuurs en Mohamed Daramy zich vanaf de eerste minuut mogen laten zien. Op deze manier kan de trainer meerdere belangrijke spelers sparen en tegelijkertijd de wisselspelers tevreden houden en weer eens aan het werk zien in een serieuze krachtmeting.

Lees ook: Waar geplaatst Ajax nog voor speelt in CL-clash met Besiktas

Het betekent volgens de journalist dat de kans groot is dat naast Pasveer ook Daley Blind, Jurriën Timber, Sébastien Haller en Antony op de bank zitten. Vooral de laatste twee maken dit seizoen een onuitwisbare indruk in het Miljoenenbal. De Ivoriaanse spist heeft al zeven treffers achter zijn naam staan, terwijl de Braziliaanse dribbelkoning vijf assists scoorde en één keer zelf de afmaker was.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Berghuis; Neres, Tadic, Daramy

Ajax

gerelateerd