Ten Hag geeft zes reserves de kans in Champions League-duel

24 november 2021 – Erik ten Hag stuurt zes wisselspelers de wei in tegen Besiktas om 18.45 uur. De Amsterdammers zijn al geplaatst voor de knock-outfase met twaalf punten uit vier duels, waardoor de oefenmeester meerdere spelers rust wil geven. Het geeft meteen de mogelijkheid om de bankzitters tevreden te houden. De Turkse tegenstander wacht nog altijd op het eerste punt in deze Europese campagne.

Ten Hag geeft zes reserves de kans in Champions League-duel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Van de wisselingen is één noodzakelijk: Edson Álvarez is geschorst voor het Champions League-duel, waardoor Davy Klaassen op het middenveld mag starten in een controlerende rol. De middenvelder begon dit seizoen nog als basisspeler, maar verloor zijn plek aan Steven Berghuis. De voetballer, die eigenlijk als buitenspeler werd gehaald, mag nu weer op het middenveld beginnen. Op de vleugels krijgen David Neres en Mohamed Daramy het vertrouwen.

Ten Hag kiest ervoor om topscorer Sébastien Haller, die al zeven keer trefzeker was in het Miljoenenbal, op de bank te zetten. Ook Antony, die al vijf assists verzorgde en zelf éénmaal mocht juichen, begint als wisselspeler. Achterin kiest de oefenmeester voor Perr Schuurs en Nicolas Tagliafico, waardoor ook Daley Blind en Jurriën Timber de wedstrijd vanaf de zijlijn moeten volgen.

De grootste verrassing is waarschijnlijk de basisplaats van Andre Onana. De keeper stond maanden langs de kant met een dopingschorsing. Remko Pasveer deed het de afgelopen weken goed, maar moet nu dus ook pas op de plaats maken. Een deel van de fans zal niet blij zijn met die keuze. Onana wil zijn contract niet verlengen, waardoor hij komende zomer transfervrij vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA. De harde kern kwam al met een statement waarin de sluitpost werd uitgemaakt als 'Judas', maar de trainer laat zich daar niet door leiden.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Berghuis, Gravenberch, Klaassen; Neres, Tadic, Daramy

UEFA Champions League

gerelateerd