PSV baalt nog altijd: "We voetballen toch voor de supporters?"

24 november 2021 – PSV baalt er nog altijd van dat het betaald voetbal doorgaat nu de stadions leeg moeten blijven. De Eindhovenaren wilden de competitie een aantal weken stilleggen in de hoop dat de fans geen wedstrijden zouden missen. Tot 4 december zijn er geen supporters welkom, al lijkt de kans groot dat die maatregel langer van kracht blijft. Het aantal coronabesmettingen is nog altijd torenhoog.

PSV baalt nog altijd: "We voetballen toch voor de supporters?"

"Ik was heel erg voorstander om het in ieder geval tot 5 december op te schorten, dat zou voor ons dus twee thuiswedstrijden zijn", vertelt Frans Janssen, commercieel directeur van PSV, in de Skiete Willy Podcast. Vorig seizoen waren de fans een groot gedeelte van het seizoen ook niet welkom. "Alle clubs, de Eredivisie, de Eerste Divisie en de KNVB hebben ontzettend mooie filmpjes gemaakt om supporters te bedanken voor hun loyaliteit, eeuwige trouw. Maar nu had je écht een keer iets kunnen doen. Nu had je kunnen zeggen: we gaan jullie bedanken en we gaan deze twee rondes gewoon verplaatsen. Dan hebben jullie daar geen last van."

Dat gebeurde dus niet. De wedstrijden in het betaald voetbal gaan 'gewoon' door, met lege stadions als decor. "We hadden kunnen hopen dat de stadions daarna weer vol mochten. Dan zegt iedereen: dat is heel onzeker. Dat klopt, maar je kunt op aannames niet gaan managen. Dan had je over twee weken kunnen zeggen: 'sorry supporters, maar het gaat langer door. Nu moeten we wel weer gaan voetballen, want anders lopen we helemaal vast'. Maar dan had je in ieder geval die twee wedstrijden gegeven."

"Ik mis een beetje waarvoor we voetballen. We voetballen toch voor de supporters?", vraagt Janssen zich hardop af. "Volgens mij is het nu bewezen dat dat niet altijd zo is, dat is een heel harde uitspraak, maar het is wel zo. Heel spijtig, want dit was dé kans om iets terug te doen." De beslissing om door te spelen, kost de Eindhovenaren serieus geld. Per wedstrijd een miljoen euro, vertelt de bestuurder. "We hebben met onze supporters ook de afspraak gemaakt: als je een wedstrijd niet mag komen, krijg je aan het eind van het jaar één zeventiende van je geld terug. Als het lang gaat duren, hebben we een gigantisch probleem."

PSV

gerelateerd