Niet-gevaccineerde Kimmich test positief op coronavirus

24 november 2021 – Joshua Kimmich is positief getest op het coronavirus, zo heeft Bayern München woensdagavond bekendgemaakt. De 26-jarige Duitser, die zich niet heeft laten vaccineren, zat al in quarantaine nadat hij in nauw contact was geweest met een besmet persoon.

Niet-gevaccineerde Kimmich test positief op coronavirus

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Kimmich is vanwege zijn vaccinatiekeuze de voorbije weken onderwerp van gesprek geweest in Duitsland. Naast de 64-voudig Duits international heeft nog een aantal spelers van Bayern zich (nog) niet laten inenten. De regerend kampioen van de Bundesliga zit in zijn maag met de ongevaccineerde spelers heeft ze laten weten dat zij tijdelijk geen salaris betaald krijgen als zij in quarantaine moeten.

Voor Kimmich is de positieve coronatest een duur grapje. Hij moet de komende veertien dagen in isolatie en loopt daardoor twee weeksalarissen van 300.000 euro mis. Volgens Hansi Flick, de bondscoach van de Duitse nationale ploeg, zou Kimmich inmiddels serieus overwegen om zich alsnog te laten vaccineren.

Bayern heeft de voorbije tijd de nodige coronaproblemen gehad. Julian Nagelsmann had vorige maand het virus onder de leden en afgelopen dinsdag tegen Dinamo Kiev (1-2 winst) waren naast Kimmich ook Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance, Niklas Süle en Josip Stanisic afwezig omdat zij in quarantaine zaten.

Bundesliga

gerelateerd