Ajax op Rapport: Haller blinkt uit, onvoldoende voor twee spelers

24 november 2021, 20:59

Ajax verzekerde zich woensdagavond van de groepswinst in de Champions League door Besiktas met 1-2 te verslaan. Sébastien Haller was weer eens de grote man aan Amsterdamse zijde. Dit zijn de rapportcijfers.

André Onana - 7

Mocht na bijna driehonderd dagen weer eens opdraven onder de Ajax-lat. Kon de strafschop van Rachid Ghezzal niet keren, maar verrichtte vlak voor rust wel een cruciale redding. Had na rust nauwelijks wat te doen.

Noussair Mazraoui - 6

Speelde een negatieve hoofdrol door halverwege de eerste helft onnodig hands te maken in het strafschopgebied. Dat de bal na ingrijpen van de VAR op de stip werd gelegd, was meer dan logisch. Drie weken geleden tegen Borussia Dortmund gaf Mazraoui ook al een strafschop weg.

Perr Schuurs - 6

Wisselde goede momenten af met mindere. Opbouwend deed hij het aardig, maar in verdedigend opzicht liet hij al met al te veel steken vallen. Niet de eerste keer dat Schuurs op Champions League-niveau niet helemaal weet te overtuigen.

Lisandro Martínez - 8,5

Stond zoals we van hem gewend zijn bijna altijd op de goede plek. Liet zich ook aanvallend gelden met een splijtende pass die de 1-1 inleidde. Gaf bovendien de assist op de 1-2, al was dat niet helemaal zo bedoeld.

Nicolás Tagliafico - 7,5

Kreeg als vervanger van Daley Blind weer eens een kans in de basis. Zijn loopactie na rust werd op waarde geschat door Martínez, waardoor hij Haller in staat kon stellen om de 1-1 te maken. Verdedigend was hij ijzersterk: Tagliafico won liefst tien duels.

Davy Klaassen - 5

Absoluut niet zijn beste wedstrijd in het Ajax-shirt. Kwam vrij weinig in het spel voor en leek telkens net te laat te komen. Als nummer tien is hij meer van waarde dan als controleur.

Steven Berghuis - 6

Wist zich niet echt te onderscheiden, maar bemoeide zich in het tweede deel van de wedstrijd wel wat nadrukkelijker met het aanvalsspel. Een vlammend schot vlak na rust betekende bijna de 1-1, maar doelman Mert Günok bracht ternauwernood redding. Vlak voor tijd ging hij naar de grond en liet hij zich vervangen.

Ryan Gravenberch - 6

Speelde net als Klaassen en Berghuis vrij onopvallend, al kwam hij naarmate de wedstrijd vorderde wel meer in het stuk voor. Was vast aan de bal en schakelde goed om.

David Neres - 6

Liet als vervanger van zijn maatje Antony voor rust aardige dingen zien. Stichtte gevaar, creëerde een aantal kansen, maar kon zijn goede optreden niet belonen met een doelpunt of assist. In de tweede helft wist hij zijn stempel niet te drukken.

Dusan Tadic - 6

Speelde voor rust in de spits en keerde in de tweede helft terug naar de vertrouwde linkerflank. Vaak belangrijk geweest voor Ajax in de de Champions League, maar vanavond niet. Nam verbaal zijn ploeg wel weer bij de hand.

Mohamed Daramy - 4,5

Kwam een aantal keer zijn man voorbij, maar het zijn toch vooral de gemiste kansen die blijven hangen. De man van twaalf miljoen euro. Werd begrijpelijkerwijs halverwege de wedstrijd vervangen.

Invaller

Sébastien Haller - 9

Een gouden invalbeurt van de Ivoriaanse spits. Boog hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Het waren alweer zijn achtste en negende doelpunt in de groepsfase van de Champions League. Bizarre cijfers.