Matchwinner Haller ziet 'probleem': "Hij stopt niet met scoren"

24 november 2021 – Sébastien Haller is blij met zijn heldenrol tegen Besiktas. De aanvaller begon op de bank, maar zorgde als invaller voor beide Amsterdamse goals. Daardoor stapte de ploeg voor de vijfde keer met een driepunter van het veld. Het stemt de Ivoriaan tevreden.

Matchwinner Haller ziet 'probleem': "Hij stopt niet met scoren"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Vandaag startte ik op de bank. Ik weet uit ervaring dat je dan klaar moet zijn, omdat je altijd in de ploeg kan komen. Vanaf de bank kun je ook het verschil maken. Dat is vandaag gebeurd", vertelt de aanvaller voor de microfoon van RTL7. "De eerste goal was de makkelijkste, maar ook de belangrijkste. Het gaf de ploeg een boost. We kwamen terug in de wedstrijd. Bij een achterstand is de druk een stuk hoger."

Haller zorgde dus voor beide doelpunten en heeft daardoor negen keer gescoord in zijn eerste vijf Champions League-duels. Nooit eerder deed een speler dat in de historie van het Miljoenenbal. "Dat is nice", stelt de spits, die gedeeld topscorer van de competitie is met Robert Lewandowski. Ook de aanvaller van Bayern München heeft negen treffers na vijf wedstrijd. "Dat is wel een probleem. Hij stopt niet met scoren."

Dat de aanvaller op de bank moest starten, was voor hem geen issue. "Ik denk dat het goed is voor de groep. De trainer heeft me uitgelegd waarom ik op de bank zat. Hij beslist uiteindelijk. Het enige wat ik vandaag kon doen was laten zien dat ik belangrijk was." Het is een ongekende weelde voor Haller, die afgelopen seizoen door een administratieve fout niet mee mocht doen in Europa. "Ik denk er nooit meer aan, alleen als iemand anders er over begint. Ik ben vooral blij met dit seizoen."

UEFA Champions League

gerelateerd