Journalist eist excuses van Klopp om Afrika Cup, Duitser woest

25 november 2021 – Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft woensdag na de Champions League-zege op FC Porto een pittige discussie gehad met een journalist. De Duitser werd geconfronteerd met een eerdere uitspraak die hij deed over de Afrika Cup.

Journalist eist excuses van Klopp om Afrika Cup, Duitser woest

De journalist wilde dat Klopp zijn excuses zou aanbieden, omdat hij de Afrika Cup een 'klein toernooi in Afrika' had genoemd. Dat viel bij de oud-trainer van Borussia Dortmund niet in goede aarde. "Nu moet je stoppen", onderbrak Klopp de vraag. "Zo bedoelde ik het absoluut niet, ik weet ook niet waarom je het op die manier interpreteert. Als je de hele persconferentie had bekeken, dan had je het kunnen begrijpen. Ik zei dat er geen interlandperiode meer zou zijn tot maart. Toen zei ik: oh, er is nog wel een klein toernooi in januari. Ik bedoelde niet dat het een klein toernooi is, het was ironisch gezegd."

Lees ook: Klopp bijna op de vuist met Arteta: "Word hier echt ziek van"

Liverpool moet onder andere Sadio Mané en Mohamed Salah missen in die periode, een bittere pil voor de ploeg van Virgil van Dijk. Klopp: "Het is een groot toernooi, wij raken onze beste spelers kwijt. Als jij mij verkeerd wil begrijpen, kun je dat de hele tijd doen. Ik zou zoiets nooit zeggen. Het was in ieder geval niet mijn intentie. Daarom vind ik het niet cool dat je er iets van maakt."

Eredivisie

gerelateerd