Tsjechische politie laat weten: paraat voor rellende Feyenoorders

25 november 2021 – De Tsjechische Politie heeft op Twitter laten weten dat het paraat staat voor Feyenoord-supporters die kwaad in de zin hebben in Praag, waar de Rotterdamse club vanavond in de Conference League tegenover Slavia Praag staat.

Tsjechische politie laat weten: paraat voor rellende Feyenoorders

In een statement laat de politie weten dat het voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Men verwacht dat onder de drieduizend meegereisde Feyenoorders een deel schuilt dat aanwezig was tijdens de recente rellen in Rotterdam. Toen werden tijdens een demonstratie wegens de coronamaatregelen veel vernielingen verricht, waaronder politieauto's in brand gestoken. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb bevestigde erna al dat er Feyenoord-hooligans bij die rellen aanwezig waren.

Lees ook: Aboutaleb: hooligans meerdere clubs waren bij rellen Rotterdam

Enkele honderden Tsjechische politieagenten zullen rond de wedstrijd op de been zijn in Praag om soortgelijke taferelen te voorkomen. Onder de politie zijn ook leden van het anti-conflictteam. Het duel van Feyenoord in Praag begint donderdagavond om 18.45 uur. Op het spel staat de eerste plaats in de Conference League-groep en daarmee het ontlopen van de tussenronde in februari.

Feyenoord

gerelateerd