Nederland is ultieme zesde plek op coëfficiëntenlijst virtueel kwijt

25 november 2021 – Het Europese seizoen van de Nederlandse clubs in de coëfficiëntenstrijd is vooralsnog een sprookjesavontuur, maar in de eerste twee Champions League-dagen kwam er ondanks de Ajax-zege toch ook een fikse domper. Portugal is virtueel weer over Nederland heengeklommen op de ranglijst. De belangrijkste reden daarvoor is de verrassende overwintering in het miljardenbal van Sporting Portugal, ondanks dat FC Porto verloor (2-0). 

Nederland is ultieme zesde plek op coëfficiëntenlijst virtueel kwijt

Niet Borussia Dortmund, maar de Portugese grootmacht is de nummer twee achter Ajax in de Champions League-poule van de Amsterdammers. Daardoor staat Portugal weer ruim 0,7 punt hoger dan Nederland, dat virtueel voor deze Europese week de zesde plaats in handen had genomen. Die plek is zo belangrijk omdat hij twee rechtstreekse Champions League-tickets oplevert voor het deelnemende land.

De bonus voor Portugal betekende 0,83 punt winst, maar die had veel beter naar Duitsland kunnen gaan. Voordeel is wel dat Sporting in het miljardenbal na de winterstop vermoedelijk minder punten pakt. Nederland komt donderdag nog wel met AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse met vier ploegen in actie, tegenover slechts één vanuit Portugal: Sporting Braga. Als die ploeg echter wint van het Deense FC Midtjylland, dan is het als nummer één ook zeker van de volgende ronde in de Europa League. Ook dat levert een forse bonus op als groepswinnaar van opnieuw 0,83 coëfficiëntpunt.

Lees ookNederland stijgt virtueel naar zesde plek op coëfficiëntenranglijst

Mochten AZ en Feyenoord zich donderdagavond al tot winnaar van hun groep kronen, dan verdienen ze ook wat extra bonuspunten, die vermoedelijk ook hard nodig zijn voor Nederland.

Virtuele stand vanaf volgend seizoen:
5. Frankrijk: 40.081
6. Portugal: 38.716
7. Nederland: 38.000

UEFA Champions League

gerelateerd